معاملات ملکی، بسته به گستردگی که دارند، ممکن است همواره با خطراتی روبه رو شوند. از جمله این خطرات، خرید و یا فروش ملکی است که از لحاظ قانونی دارای منع معامله باشد. همچنین سایر رسیدگی ها به سایر جرائم مربوط به ملک، مانند تجاوز به حریم ملکی و.. نیز، ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی را بر اشخاص روشن می سازد. وکیل دعاوی ملکی در واقع با داشتن اختیار تام از موکل خود، می تواند تمامی امور حقوقی او را به عهده گرفته و هر جا که لازم باشد، از حقوق او دفاع کند. در واقع رفت و آمد های بیهوده و استرس زا در محیط کلانتری و دادگاه باعث می شود که افراد ترجیح دهند از وکلا در این زمینه استفاده کنند. همچنین انجام سایر مراحل اداری و رسیدگی به شکایات و اعاده حق نیز، از جمله وظایف وکیل می باشد. داشتن وکیل، اطمینان خاطری است که فرد می تواند در برابر خطراتی که او را تهدید می کند، بیمه نمایید.
ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی در معاملات مسکن در تهران
شهر های بزرگی مانند تهران، که روزانه ده ها معامله ملکی در آن ها رخ می دهد، همیشه بستری برای بی قانونی را فراهم می آورد. اما در این بین چگونه می توان از این خطرات در امان ماند؟ یا اینکه چگونه می توان در محیطی امن به انجام معامله پرداخت؟ در کل ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی چیست؟
در این خصوص بهتر است عنوان شود که یک وکیل در چه زمینه هایی می تواند به افراد کمک کند و حیطه اختیارات او تا چه اندازه است. یک وکیل ملکی می تواند در مواردی نظیر:
- حق تصرف اموال
- مالکیت محصول ملک
- حق انتفاع شخص ثالث
- حق وقف
- دعوی تخلیه ملک
- فروش ملک مشاعی
- دعوی خلع ید
- الزام به تنظیم سند رسمی
- الزام به تحویل مبیع
- رفع تصرف عدوانی
- دعوی رفع مزاحمت
در تمامی موارد بالا حضور وکیل برای دادگاه لازم است. زیرا که برخی از پرونده ها، با چنان پیچیدگی همراه است، که تشخیص مدعی از مجرم کار چندان ساده ای نیست. در این حالت نه تنها نیروی انتظامی می تواند دخالت کند، بلکه تحقیق و پیگیری های یک وکیل مجرب می تواند روند دادرسی را تسریع کند. از این رو ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی در اکثر پرونده های حقوقی مربوط به ملک لازم است.
قوانین حاکم بر املاک و ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی
در قوانین جمهوری اسلامی، بند ها و تبصره های زیادی در مورد ملک و راه های اعاده حق در برابر تخلفات وجود دارد. از جمله این قوانین می توان به حق مالک بر مستاجر و حدود اختیارات مستاجر در ملک اشاره کرد. همچنین از جمله قوانینی که برای رفع اختلاف به کار برده می شود، شامل موارد زیر است:
- مشخص نمودن مالک بر حق، در میان مدعیان بسیار برای ملک
- تقسیم قانونی ملک میان وراث
- پیگیری فروشنده زمین های دولتی و زمین خواران
- پیگیری مزاحمت هایی که در ملک رخ می دهد.
- قوانین حاکم بر املاک وقفی
- اجبار به تنظیم سند برای خریدار
- قوانین مربوط به مبیع ( در این قانون از سودجویی فروشنده در قبال نوسانات بازار جلوگیری شده است)
- رسیدگی به نوع دعاوی. در برخی مواقع پرونده ها با پیچیدگی هایی همراه هستند. زیرا در آن ها باید تعیین شود که پرونده کیفری است و یا حقوقی. زیرا که هر کدام شیوه پیگیری متفاوتی دارند.
- در تمامی موارد بالا می توان ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی را حس کرد. جست و جو در میان بند های حقوقی و استفاده از آن ها به طوری که بتوان اعاده حق کرد، همچنین ارائه یک پرونده حقوقی، از جمله وظایف یک وکیل است که بهتر است توسط خود او نیز صورت گیرد.
ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی در کنار مشاوران املاک
برای توضیح اینکه چه نیازی به وکلای ملکی در کنار مشاوران املاک است، باید گفت که وکلای ملکی می توانند از لحاظ قانونی به دریافت حق موکل خود بپردازند. اما مشاوران ملکی در حکم یک بازدارنده تخلفات است. در هنگام انجام یک معامله، شماره پروانه ملک که نشان دهنده تمامی مشخصات ملک می باشد می تواند هم توسط مشاوران املاک و هم توسط خود اشخاص مورد پیگیری قرار گیرد. از این طریق می توان از آخرین مالک زمین و یا خانه مطلع بود و یا از اینکه این زمین دارای چند مالک بوده است و یا می باشد. تمامی این اطلاعات در مورد زمین ها و خانه های که در اداره املاک به ثبت رسیده اند، وجود دارند. هر ملکی که دارای شماره پرونده جعلی باشد، با یک استعلام می تواند ظرف چند دقیقه از تقلبی بودن آن مطلع شد. در واقع ضرورت داشتن وکیل دعاوی ملکی زمانی مشخص می شود که به هر دلیلی اشخاص نتوانند اطلاعات لازم و کافی در مورد ملک به دست آورند. در این صورت با پیگیری های مشاوران و یا وکلا می توان از اصل سند و یا موقعیت زمین آگاهی یافت.
https://www.melkana.com/blog/?p=638
Sunday, 24 November , 2024