دعاوی ملکی
همیشه هم معاملات ملکی به صورت دقیق پیش نخواهند رفت و با توجه به مشکلاتی که هم اکنون در زمینه مسکن ایجاد شده است اینطور به نظر میرسد که دعاوی ملکی هم رو به افزایش هستند. برخی اوقات مشکلاتی در زمینه معاملات ملکی ایجاد می شوند که باعث می شوند اینگونه معاملات به خوبی پیش نروند و در واقع زمانی رخ می دهند که یکی از طرفین به تعهدات خود در این زمینه عمل نمی کند و در نهایت می توان گفت که مواردی که باید رعایت نمی شوند.
در این حالت معمولا دعاوی ملکی ایجاد می شوند. این نوع دعاوی دارای دسته های مختلفی هستند، برخی از آنها نیازی به رسیدگی قضایی ندارند و به آسانی قابل حل هستند اما برای برخی دیگر نیاز به تنظیم سند و حتی شاهد وجود دارد چرا که اینطور به نظر می رسد که مشکلاتی که در این زمینه پدید آمده است بسیار بغرنج تر از آن است که با صحبت حل شود.
امروزه ممکن است که حتی در زمینه دعاوی ملکی، مشکلاتی از قبیل تنظیم سند و حتی سند جعلی به وجود بیاید. شاید بتوان اینطور گفت که یکی از دلایل افزایش دعاوی ملکی افزایش کلاهبرداری در زمینه مسکن است که دیگر نمیتوان از آن جلوگیری کرد. میتوان گفت که به طور کل دعاوی ملکی به چند دسته تقسیم می شوند گه از جمله آن ها میتوان به دعاوی حقوقی املاک، دعاوی ثبتی و همچنین دعاوی کیفری اشاره کرد. در این بخش می خواهیم شما را با هر یک از دعاوی ملکی آشنا کنیم پس با ما همراه باشید.
دعاوی ملکی حقوقی
بعضا برای عده ای پیش می آید که در مواردی همچون تنظیم سند رسمی، الزام به فک رهن، الزام به اخذ پایان کار، الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی، ابطال قرارداد، فسخ قرارداد، کلیه دعاوی راجع به موقوفات عام و خاص، اخذ و مطالبه اجور معوقه، اخذ و مطالبه اجرتالمثل، تعدیل اجارهبها، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت، تخلیه اماکن تجاری دچار مشکل می شوند.
برای اینگونه افراد اینطور گفته می شود که دعاوی آن ها از نوع حقوقی است. کسانی که میخواهند این نوع دعاوی را حل کنند باید در یک دادگاه عادل اقدام به حل مشکلات خود کنند. با اینکه اینطور تصور می شود که عده ای از این دعاوی نیازی به دادگاه ندارند اما در مواردی که ممکن است فرد اقدام به کلاهبرداری کند بهتر است که دعاوی ملکی حقوقی در دادگاه مورد بررسی قرار گیرند.
دعاوی ملکی ثبتی
انواع دیگری از دعاوی ملکی هستند که به آنها دعاوی ثبتی گفته می شود. این دعاوی در واقع جز دعاوی حقوقی هستند اما به دلیل اهمیتی که دارند در یک دسته جداگانه قرار می گیرند و در واقع میتوان گفت که دعاوی ثبتی شامل ابطال سند رسمی، ابطال اجرائیه ثبتی، ابطال عملیات ثبتی کمیسیونهای ثبتی، ابطال نظریه هیئت حل اختلاف اداره ثبت، افراز ملک، ابطال سند مالکیت معارض، ابطال معامله معارض، اجرای ثبت، توقیف عملیات اجرایی و ابطال عملیات اجرایی ثبت می شوند.
دعاوی کیفری مرتبط به املاک
میتوان اینطور گفت که در بین تمامی دعاوی ملکی، آنهایی که مربوط به دعاوی کیفری هستند از اهمیت ویژه ای برخوردارند چرا که معمولا بدون دادگاه قابل حل نیستند و شامل مشکلات جدی تری در این زمینه می شوند.
این موارد معمولا می تواند شامل کلاه برداری و همچنین جعل اسناد هم باشد. دقت داشته باشید که خیانتدرامانت، فروش مال غیر، انتقال منافع ملک غیر، تبانی در معاملات دولتی، معامله معارض، تغییر کاربری اراضی کشاورزی، خرد کردن اراضی و ورود غیرمجاز به ملک غیر هم شامل دعاوی کیفری به شمار می آیند. اما چه زمانی دعاوی ملکی جز دعاوی های مهمی به شمار می آیند که باید آنها را در یک دادگاه و توسط یک قاضی عادل حل کرد؟
معمولا اینطور گفته می شود که دعاوی ملکی، جز دعاوی مهم به شمار نمی آیند، نه اینکه کم ارزش باشند اما با توافق دو طرف حل خواهند شد. بعضا اما دیده می شود که عده ای نمی توانند به صورت مسالمت آمیز دعاوی خود را حل کنند و در این حال نیاز به دادگاه دیده می شود تا بتوان این مشکلات را حل کرد.
همچنین با توجه به شرایطی که هم اکنون در وضعیت بازار مسکن ایجاد شده است، دعاوی ملکی بیش از گذشته افزایش یافته اند. اینگونه دعاوی با اینکه اینطور تصور می شود که باید کمتر از قبل باشد اما با توجه به اینکه کلاهبرداری روز به روز در زمینه مسکن در حال افزایش است بیشتر می شود و به همین دلیل هم عده ای نیازمند دادگاه هایی هستند تا بتوانند حق خود را بگیرند.
در این حال باید دقت داشته باشید که پیشگیری باز هم بهتر از درمان است و اگر شما سعی کنید تا تمامی مراحل خرید و فروش و حتی رهن خانه را با توجه به قوانین انجام دهید در واقع کمک شایانی به خود کرده اید و از بروز دعاوی ملکی نیز جلوگیری خواهید کرد.
Friday, 22 November , 2024