پرداخت تسهیلات جابه جایی منزل، به سیل زدگان ساکن حاشیه رودخانه

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، ضمن اشاره به این که خانه برخی از ساکنان حاشیه رودخانه طی سیلی که مهر ماه سال جاری اتفاق افتاد تخریب شد گفت: برای این افراد تسهیلات جابه جایی منزل در نظر گرفته خواهد شد.

بارش باران در اواسط مهر ماه سال جاری به گونه ای بود که بسیاری از زمین های زراعی و خانه های مسکونی غرب مازندران را تخریب کرد. بدین منظور این مقام مسئول تصریح کرد: خرابی بیشتر در دو شهرستان رامسر و تنکابن بوده است که میزان خسارت وارده بر اثر این حادثه، چیزی حدود به 700 میلیارد تومان برآورد شده است. از تمام واحد هایی که در این حادثه تخریب شده و از بین رفتند اکثرا بی توجه به قواعد و استاندارد ها ساخته و احداث شده بودند.

علیرضا تابش پس از این که از واحد های تخریب شده در اثر سیل دیدن کرد، به اعطای وام جابه جایی منزل برای خانه هایی که در حاشیه رودخانه ها بوده اند اشاره کرد و اذعان نمود: مقدار این وام به 10 میلیون تومان می رسد.

ایشان این طور صحبت هایشان را ادامه دادند: در سطح ملی و استانی تصمیماتی برای خانه های سیل زده اتخاذ شده که از جمله آن ها می توان به پرداخت وام های 11 میلیون و 10 میلیون تومانی برای خانه های آسیب دیده شهری و روستایی اشاره کرد. وی این طور ادامه داد: چنانچه مالک خانه های نزدیک رودخانه که سیل خانه هایشان را ویرانه کرده زمین هایشان را جابه جا کنند، قادر به دریافت وام 10 میلیون تومانی مازاد خواهند بود.

روند بهسازی واحد ها قابل قبول بوده است

ایشان ضمن اشاره به این که روند بازسازی واحد های آسیب دیده در اثر سیل تنکابن رضایت بخش بوده است تصریح کرد: برای این مناطق اعتباری حدود 35 میلیارد تومان لحاظ شده بود که از این مقدار 20 میلیارد تومان آن واگذار شده است.

ایشان افزودند: از این اعتبار در راستای سازماندهی خانه های آسیب دیده و رودخانه ها استفاده خواهد شد.

تابش مقدار تسهیلات بلاعوض برای تعمیر و ساخت واحد های آسیب دیده طی حادثه سیل تنکابن را معادل 23 میلیارد تومان اعلام کرد و تصریح نمود: این تسهیلات در اسرع وقت در اختیار واجدین شرایط قرار خواهد گرفت.

ایشان به عنوان یکی از مهم ترین مشکلاتی که در مناطق سیل زده مشاهده می شود، عدم حضور مالک واحد های آسیب دیده را عنوان کردند و تصریح نمودند: صاحبان بیشتر ویلا ها در منطقه حضور ندارند و این یکی از مهم ترین مشکلات حال حاضر است. به گفته این مقام مسئول از آن جا که این افراد ساکن دیگر استان های کشور هستند برای مشخص کردن وضعیت خانه های خود مراجعه ای نکرده اند و چنین ملک هایی بلاتکلیف باقی مانده اند.

ایشان به همراه سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری مازندران و برخی دیگر از مسئولان مربوطه از قسمت های سیل زده دیدن کردند تا وضعیت را از نزدیک ارزیابی کنند و به دنبال اتخاذ راهکار های جدید برای بهبود شرایط باشند.

بیشترین خسارت وارده به توابع تنکابن، روستای مهاجرآباد، ایثارده و پلطان را درگیر نموده است.

خسارت های وارد شده به مازندران در اثر سیلی که در مهرماه سال جاری اتفاق افتاد با هزینه ای بالغ بر 700 میلیارد تومان همراه بوده است چرا که بر اساس آمار های ارائه شده در خلال این سیل، بالغ بر 2500 واحد مسکونی، زمین های کشاورزی، زیرساخت های تأسیساتی و… دچار آسیب شدند و حداقل 12 پل، با مشکلاتی مواجه گردیدند.

آنچه چنین سیلی را به راه انداخت بارش بیش از 300 میلی متر باران آن هم در کمتر از 24 ساعت بود که زمینه این حجم خسارت را هموار ساخت.

بر اساس آمار، آب رودخانه های استان به واسطه بارش باران، به 460 متر مکعب آن هم در یک ثانیه رسید که آن را رقمی رکورد دار معرفی می کنند.