حکیمیه از محلات ناحیه ۸ شهرداری منطقه ی ۴ تهران بوده و در شمال شرقی تهران قرار گرفته است. محله ی حکیمیه از نقاط خوش آب و هوای تهران بوده و بسیار مورد توجه طبیعت دوستان است. از لحاظ قشر درآمدی نیز افرادی با درآمد متوسط به بالا در این منطقه ساکن هستند و برخی این محله و آپارتمان های آن را از جهات مختلف و غنی بودن امکانات رفاهی و در دسترسی داشتن به نقاط مرکزی شهر، بهترین نقطه برای زندگی می دانند.

در دوره ناصری شخصی به نام میرزا علی نقی حکیم الممالک روستای چاهک را خرید و آن را رونق بخشید و سپس نام حکیمیه را بر روی آن گذاشت و پس از مدتی آن را به میرزا زین العابدین امام جمعه فروخت و اسم امامیه را بر روی آن قرار دادند. جالب است بدانید پدر حکیم الممالک یک فرد یهودی به نام میرزا اسماعیل خان بوده که بعد ها مسلمان شد و به خدمت محمدشاه قاجار درآمد. حکیم الممالک هم خود پزشک محمدشاه و ناصرالدین شاه بوده است و در برهه ای از زمان نیز حاکم قم بود. امام جمعه هم که مدتی بعد این قسمت به او فروخته شد در اصل داماد ناصرالدین شاه بوده است. درگذشته به حکیمیه چاهک هم می گفتند.

محله حکیمیه دارای جمعیتی معادل ۵۲۴۹۷نفر هست که ۵۳ درصد آن را مردان و ۴۷ درصد آن را زنان تشکیل داده اند. در این منطقه آپارتمان های شیک و نوسازی ساخته شده است که بعضی این منطقه را بهترین منطقه برای زندگی می دانند

محله ی حکیمیه را اگر از سمت شمال ادامه دهیم به بزرگراه بابایی خواهیم رسید، اگر از سمت جنوب ادامه دهیم جاده ی دماوند را پیش روی خود خواهیم دید. از سمت غرب نیز حکیمیه به ۳۵ متری جاده اتحاد خواهد رسید. در سمت شرق حکیمیه نیز جاده تلو قرار دارد

ندارد

از مبدا تهرانپارس،رسالت و تهران نو اتوبوس و تاکسی برای این منطقه در نظر گرفته شده است. محله ی حکیمیه از نظر وسایل نقلیه ی عمومی بسیار پررونق و دارای اهمیت است و از این نظر مشکلی نخواهید داشت و به طور کلی محله ی حکیمیه دارای دسترسی خوبی به مکان های عمومی و مرکز شهر است.

کافی است به شهرک حکیمیه، بلوار بهار، نبش خیابان شکوفه بروید. از دیگر پمپ بنزین های حکیمیه در بزرگراه همت شرق، بزرگراه زین الدین شرق، خیابان بهار، بلوار لاله، نبش بلوار فجر قرار گرفته است.

ایستگاه مترو نوبنیاد و ایستگاه مترو شهید باقری

مکان های شاخص موجود در محله ی حکیمیه دانشگاه ها: در محله ی حکیمیه دانشگاه های زیادی قرار دارد که از جمله ی آن ها می توان به دانشگاه امام حسین وابسته به سپاه پاسداران، دانشکده صنعت آب و برق شهید عباس پور وابسته به وزارت نیرو، دانشکده حفاظت و ایمنی کار و مرکز تربیت بدنی شهید دکتر چمران اشاره کرد. خوابگاه دانشگاه عباسپور و علم و صنعت ایران نیز از دیگر مناطق مهم و وابسته به دانشگاه این مجموعه هستند. شرکت سهامی شیمیایی ایران : این شرکت تولید کننده ی انواع صابون رخت‌شوی ایران، انواع صابون توالت، گلیسیرین، شمع، سولفور دوسدیم(دندانه)، کربنات دوسود، سولفات دوسود، جوهر نمک، خاکستر سولفاته، پنبه لینتر، کنجاله، انواع روغن های تصفیه شده، خوراکی منجمله روغن تخمه پنبه، روغن کنجد، روغن زیتون و روغن آفتابگردان بوده است و در امامیه(محل کارخانه گودرون) قرار گرفته است. بوستان شکوفه، بوستان ریحانه، صبا، بهشت ، شفق ، ساحل، طلوع، حکیمیه، خانواده و جانباز، سبلان، شهداي گمنام(مقبره الشهدا)، صلح و دوستی، عرفان، لاله، نرگس(ساصد)، نسترن، نور، بوستان البرز، محمد، یاسمن، نیکان، رضوان و بهشت رضوان از بوستان های زیبای منطقه ی حکیمیه هستند که این به این منطقه رونق بخشیده اند. جالب است بدانید ۱۷۸۳۱۱ متر مکعب از حکیمیه را پارک ها تشکیل داده اند. فروشگاه‌ها و مراکز خرید محله ی حکیمیه این منطقه از نظر فروشگاه ها و مراکز خرید نیز بسیار غنی است. مرکز خرید ارکیده، بازار بزرگ حکیمیه، بازار بزرگ ولی عصر، فروشگاه شهروند و بازارچه کوثر و الزهرا در این منطقه قرار گرفته اند و رونق خوبی دارند و می توانید انواع وسایل مورد نیاز خود را به راحتی و در کم ترین زمان در اینجا پیدا کنید و از خرید کردن لذت ببرید. محله ی حکیمیه از نظر رستوران های سنتی و مدرن، کافه ها، مراکز تهیه غذا و سوپرمارکت ها در سطح بالایی قرار دارد و می توانید به راحتی مواد غذایی مورد نیاز خود را از این منطقه تهیه کنید. از دیگر مراکز و امکانات تفریحی، رفاهی محله حکیمیه می توان به مجموعه فرهنگی سرای محله، مجتمع هنری فرهنگی حکیمیه، کتابخانه حکیمیه، مسجد جامع الزهرا و مجموعه باشگاه سوارکاری اشاره کرد.